Welkom bij De Uithoek

De Uithoek bestaat vanaf 1984 en is van origine een belangenvereniging van de eigenaren van 48 bungalows die zich bevinden in de Hoekwierde in Almere Haven.
Deze bungalows werden in 1984 opgeleverd en dit gedeelte van de Hoekwierde werd toepasselijk ‘De Uithoek’ gedoopt. Van die kwaliteit is met de uitbreiding van de Velden en de geplande bebouwing in de Laren niets meer waar. Maar van de oorspronkelijke bewoners zijn er in onze wijk nog heel wat aanwezig.

Nog steeds doen wij aan belangenbehartiging, maar meer zijn wij een gezelligheidsvereniging en ondernemen wij leuke dingen met elkaar. Voor 2014 staan een meerdaags jeu de boules toernooi en meerdere collectieve culinaire activiteiten op het programma. Immers, nergens onderhoud je je relaties fijner dan aan de gemeenschappelijke dis.

Een aantal van onze wijkgenoten onderhouden samen met bewoners van Centraal Wonen en onder begeleiding van Landschapsbeheer Flevoland het Vogelbosje dat pal naast de bungalows in het hart van de Hoekwierde ligt. Een klein, maar heel fijn stukje natuur, waarin steeds meer variatie ontstaat. En zoals de naam terecht aangeeft: een fijn onderkomen voor talloze fauna.

Een groot aantal Uithoekers is ook deelnemer in het Experiment Zelfbeheer Hoekwierde (EZH), het alom geprezen burgercollectief dat het grootste deel van het onderhoud van de publieke ruimte zelf verricht. De zichtbare kwaliteit van onze buitenruimte is het bewijs van het succes van deze aanpak. Maar vooral de onderlinge band en de betrokkenheid met de eigen buurt zijn de sociale opbrengsten.