Zaterdag 22 september.

Eerst met behulp van een aantal boulers en vrijwilligers de grote tent opgezet

 

.

 

 

 

Het toernooi begon iets later dan gepland vanwege onverwachte regen. Zelfs Rie de oudste bewoonster van de Hoekwierde hebben we van huis gehaald. Gerrit heeft haar heen en teruggebracht. Maar ze wilde zelf met de rollator. Ze heeft er erg van genoten. Veel supporters en deelnemers hebben weer even een praatje met haar gemaakt. Ze is veel langer gebleven dan dat ze zelf gedacht had. De buienradar gaf zelfs toen we de tent opzetten nog geen regen aan. Maar tijdens de regenpauzes was het erg gezellig in de tent. Met 21 spelers en 12 supporters hebben we een succesvol toernooi gehad. Iedereen had iets meegenomen voor op het stokbrood en de toastjes. José zorgde er wel voor dat ze aan de man gebracht werden. Inmiddels kunnen we op drie banen tegelijk spelen. Jong? en oud hebben gezellig zitten kletsen. We werden verrast door Dick en Hans met een scottelbraai met heerlijke frituur en  gebakken mosselen. Ook de pompoensoep van Angela was heerlijk en kwam goed van pas met het frisse weer en de regen. Door het oponthoud vanwege het weer hebben we maar 2 rondes afgewerkt. Er lagen buiten de bekers ook leuke jeu de boules attributen op de winnaars te wachten. De absolute winnaar was Jos met 2 gewonnen partijen en een score van +18. Ex aequo 2e werden Nicolette en Dick 2 gewonnen partijen en + 12 en de nooit verwachte winnaar van de poedelprijs was Hans L geen enkele partij gewonnen en -12, traditioneel kreeg hij de zuurballen en de pot augurken. Natuurlijk ook een beker en een medaille. Na afloop met veel mensen de boel opgeruimd en de natte tent uitgehangen.

Foto’s © Hans en Sonja

Heeft iemand misschien 2 boules overgehouden? Graag even doorgeven.

 

Comments are closed.